Slide 1
Slide 2
Slide 3
Slide 4
Slide 5
Slide 6
Slide 7
Slide 8
Slide 9
Slide 10
Slide 11
Slide 12
Slide 13
Slide 14
Slide 15
Slide 16
Slide 17

Weltcronic

Weltcronic er en serie med kranier och menneskekroppe.

Sgraffito kalder jeg for omvendte tegninger i negativ og selve sgraffito teknikken trækker tråde langt tilbage til bla. Antikken.

Når jeg arbejder med sgraffito, så påfører jeg champagnekridt på en malebund i pastose lag indtil at pladen har den rigtige konsistens. Det er en langsommelig, men meget fysisk proces – hvor jeg er med i alle led af den taktile oplevelse af materialet. Oftest er det mdf plader som jeg anvender, da det er et stabilt underlag at arbejde på. Kridtbunden finpoleres, så den fremstår fin og blød og jeg forsøger at bevare lidt bløde spor, så man aner forarbejdningsprocessen. I en årrække har jeg eksperimenteret med forskellige former for kridt og gips, som jeg anvender og har fundet frem til den helt rigtige konsistens, som passer til mit forfinede udtryk.

Teknikken som jeg anvender har jeg udviklet gennem mange år. Jeg arbejder i den fine champagnekridt med en diamantnål, så jeg langsomt finder vejen i mørket. De tonale registre mellem lys og mørke opleves i stregens tæthed, hvor objektet isoleres og efterlader enkle formationer i grafit. Jeg arbejder jeg mig frem i lyset – modsat tegningen, hvor stregen sætter spor på papiret.

Facebook
Instagram
Pinterest