Industribaronens barndom

Slide 1
Slide 2
Slide 3

 

Anmeldelser

Weltcronic:

 

I mondo sinistro

” …I Anne Maria Udsens gengivelser af fx køer er vi langt fra de kærlige skildringer af et af de mest danske husdyr. Det, som vi har taget til os som vores frænde, fordi vi så gerne vil have, at der er så dejligt ude på landet. Som kunstnere har fortalt og folkelige filminstruktører gentaget til klicheen. Uden at vi betvivler den. Anne Maria Udsens minutiøst malede køer er foruroligende ens. De ligger ikke henslængt på markerne, de drikker ikke af den lille bæk, de står ikke i modlys. De er gale – og de er true(n)de.

I hendes skildringer af mennesker kastes et stærkt teatralsk og ligeledes foruroligende lys på sære scenerier, der antyder traumatiske konflikter mellem mennesker og mellem børn og voksne…”

Torben Weirup, Dansk Kunst 2001, Industribaronens afkom

”…Anne Maria Udsens malerier imponerer. De er udført med hårfine strøg, eminent farveblanding og mesterlige skyggeeffekter. Flere af dyrene i serien Industribaronens afkom har så stærke menneskelige træk, at man spørger sig selv: Hvad er det egentlig vi gør ved dyrene? Et svin har så spørgende øjne at man fornemmer spørgsmålet: Hvorfor?…”

af Hans Christian Nielsen, Dansk Kunst 2002, Industribaronens afkom, i uddrag, Nordjyske Stifttidende